Доступність посилання

ТОП новини

Аваков про розслідування вбивства Шеремета: будуть результати – буде інформація


Поліцейські на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року
Поліцейські на місці загибелі Павла Шеремета, 20 липня 2016 року

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що він щодня отримує інформацію щодо розслідування обставин вбивства журналіста Павла Шеремета, проте ці дані не для публічного дискурсу.

«Будуть результати – буде інформація», – сказав міністр, слова якого цитує прес-служба МВС.

Аваков закликав політиків, які не мають стосунку до розслідування, не розкривати факти та зачіпки слідства, а також утриматись від розповсюдження домислів.

Міністр також зазначив, що розслідування ведуть компетентні слідчі та спеціалісти карного розшуку Нацполіції, разом із ними працюють експерти з Федерального бюро розслідувань США.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що фахівці ФБР США 25 липня нададуть перші дані щодо експертиз у справі вбивства Шеремета.

Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху в автомобілі, в якому він їхав.

Українська влада кваліфікує загибель Шеремета як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що над розслідуванням обставин убивства журналіста працює 50 фахівців, основна версія загибелі Шеремета – його професійна діяльність.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював також на радіо «Вести».

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG