Доступність посилання

ТОП новини

Міністри фінансів «Групи 20»: ЄС готовий до потрясінь після Brexit


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Європейський Союз готовий «активно вирішувати потенційні економічні та фінансові наслідки» голосування Великобританії щодо виходу з блоку, заявили міністри фінансів G20 в заяві.

Міністри фінансів і керівники національних банків з групи 20 провідних економік виступили із заявою 24 липня після двох днів переговорів в китайському місті Ченду.

«Ми сподіваємося побачити Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії як близького партнера ЄС в майбутньому», – зазначається у заяві.

Міністр фінансів Франції Мішель Сапен повідомив журналістам, що міністри G20 домовилися, що переговори про вихід Британії повинні початися якнайшвидше з тим, щоб зменшити невизначеність. Проте міністр фінансів Великобританії Філіп Гаммонд сказав, що «волатильність» (мінливість – ред.) на фінансових ринках можлива протягом двох років переговорів.

У спільній заяві також рішуче відкинули торговий протекціонізм після зауважень кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа щодо підвищення можливості обмеження доступу до ринків США.

XS
SM
MD
LG