Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 6 військових загинули, 13 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі 6 українських військових загинули, 13 – отримали поранення, 8 – отримали контузію, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

При цьому він не уточнив, де саме українські військові зазнали цих втрат.

За даними речника АТО, вчора на луганському напрямку основні бойові дії відбувалися у Попаснянському районі: ділянка фронту Золоте – Троїцьке.

«Одразу після другої годині ночі противник розпочав масований мінометний обстріл наших позицій, який тривав безперервно 7 годин. Між 8 та 12 годиною, під прикриттям мінометного вогню, ворог пішов у пряму атаку на наші позиції, проте був відкинутий влучним вогнем у відповідь», – сказав він.

Крім того, Мотузяник зазначив, що вчора вночі підтримувані Росією бойовики провели потужний артилерійський обстріл українських позицій одразу на двох напрямках – в Авдіївці та Опитному.

Речник АТО зауважив, що на маріупольському напрямку неспокійна ситуація зберігається по всьому фронту, зокрема, у Мар’їнці вчора ввечері відбулося два бойових зіткнення українських військових з сепаратистами.

Мотузяник додав, що найпотужніші обстріли сталися у Красногорівці, Старогнатівці, Чермалику та на ділянці фронту Гнутове – Широкине.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Ясинуватої, сіл Спартак, Саханка, селищ Трудівське і Олександрівка, Комінтернова.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові десять разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район сіл Калинове, Логвинове, Калинівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG