Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ЛНР» заявляють про перенесення своїх «місцевих виборів»


Ігор Плотницький
Ігор Плотницький

Ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький оголосив рішення перенести «місцеві вибори» на захоплених угрупованням частинах Луганської області з 24 липня на 6 листопада. Про це повідомляють сайти луганських сепаратистів.

Дату проведення своїх «місцевих виборів» луганські і донецькі сепаратисти вже неодноразово переносили.

Нещодавно представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін сказав, що проведення місцевих виборів на територіях, які нині контролюють сепаратисти угруповань «ДНР» і «ЛНР», до кінця цього року малоймовірне, тому що «знайти компроміс не виходить».Крім того, в угрупованні «ДНР» заявляли, що бойовики можуть призначити дату місцевих виборів в односторонньому порядку, якщо закон про місцеві вибори на Донбасі Київ не ухвалить до 14 липня.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG