Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі прокурори: мюнхенський нападник отримував психіатричну допомогу в 2015 році


Мюнхен, Німеччина, 23 липня 2016 року
Мюнхен, Німеччина, 23 липня 2016 року

Німецька влада заявляє, що підозрюваний в стрілянині в Мюнхені 22 липня пройшов курс психіатричного лікування в минулому році через соціальну тривогу і депресії.

Представник мюнхенської прокуратури повідомив журналістам 24 липня, що 18-річний підозрюваний «отримав стаціонарне лікування в 2015 році протягом двох місяців, після чого отримав амбулаторну допомогу».

Підозрюваний нападник був ідентифікований як Давид Алі Сонболі, німець іранського походження, який народився і виріс у Мюнхені. Поліція повідомила, що він був знайденим мертвим на відстані близько кілометра від торговельного центру «Олімпія», де 22 липня сталися вбивства. Слідчі вважають, що смертельного пострілу в голову він заподіяв собі сам..

Представник мюнхенської прокуратури сказав, що підозрюваний страждав від «страхів контакту з іншими людьми», а також депресії.

Начальник поліції Баварії заявив 24 липня, що підозрюваний планував напад рік. Поліція 24 липня повідомила, що в результаті нападу кількість поранених зросла до 35. Унаслідок стрілянини дев’ять людей загинули.

XS
SM
MD
LG