Доступність посилання

ТОП новини

У США оголосила про відставку чільний посадовець Демпартії через викрадені електронні листи


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У США оголосила про майбутню відставку чільний посадовець Демократичної партії – голова Демократичного національного комітету Деббі Вассерман-Шульц після того, як було оприлюднене викрадене електронне листування комітету.

Як мовиться в її заяві, вона залишить керівництво партією після закінчення партійного з’їзду, що почнеться в понеділок, щоб допомогти очікуваному кандидатові від партії Гілларі Клінтон перемогти кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на президентських виборах.

Раніше в неділю її закликав до такої відставки сенатор від штату Вермонт, демократ Берні Сандерс, що був головним суперником колишнього державного секретаря Гілларі Клінтон у боротьбі за висування від партії кандидатом на посаду президента.

Сандерс, який урешті підтримав висування Клінтон, уже звинувачував партійних апаратників у впливові на процес змагання претендентів на первинних партійних виборах на її користь.

Скандал спалахнув по тому, як сайт «Вікілікс» оприлюднив днями понад 19 тисяч листів із внутрішнього листування працівників Демократичного національного комітету, з яких випливає, що вони віддавали перевагу Клінтон перед Сандерсом, хоча теоретично мали бути безсторонніми в цьому.

Серед листів були обговорення того, як можна було краще розкритикувати кампанію Сандерса – наприклад, з’ясувати, чи він не атеїст, і як би використати це проти нього.

Публікація викраденого листування викликала в партії скандал напередодні з’їзду-«конвенції», на якій партія має офіційно висунути Клінтон своїм кандидатом на посаду президента.

XS
SM
MD
LG