Доступність посилання

ТОП новини

Суд наклав арешт на ретро-автомобілі Януковича


Ретро-автомобілі в «Межигір’ї», лютий 2014 року
Ретро-автомобілі в «Межигір’ї», лютий 2014 року

Печерський районний суд Києва наклав арешт на ретро-автомобілі колишнього президента України Віктора Януковича. Про це йдетьсяв ухвалі суду від 7 липня, опублікованій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«З матеріалів клопотання вбачається, що з метою задоволення побутових потреб Янукович під час його проживання на території урочища «Межигір’я» створено ТОВ «Київуніверсалсервіс», у власності якого перебуває значна частина з виявлених у приміщенні «Музею ретро автомобілів» транспортних засобів», – йдеться в рішенні суду.

В ухвалі зазначається, що метою «арешту майна є забезпечення кримінального провадження, забезпечення конфіскації майна».

У лютому 2014 року, після втечі Віктора Януковича з Києва, у його резиденції активісти виявили гараж з раритетними автомобілями та мотоциклами.

Віктор Янукович втік з Києва в ніч на 22 лютого 2014 року і невдовзі остаточно залишив Україну. У той же день Верховна Рада визнала його таким, що самоусунувся від виконання своїх обов’язків, і призначила в.о. президента Олександра Турчинова. Разом з тим, Янукович у своїх заявах продовжував говорити, що є легітимним президентом України, оскільки в країні, за його словами, відбулося військове захоплення влади. Наразі він перебуває на території Росії.

Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

XS
SM
MD
LG