Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 3 військових загинули, ще 3 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі троє українських військових загинули, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку вчора основні бойові дії відбувалися на ділянці фронту – Новоселівка Друга – Авдіївка – Опитне – Невельське.

«Після 21-ї години у хід пішло важке озброєння – 82-міліметрові та 120-міліметрові міномети. У переважній більшості випадків українські війська відкривали вогонь у відповідь. Зазвичай кожен обстріл тривав не менше ніж 15 хвилин, найдовший розтягнувся на півтори години. Епізодичні провокації з боку незаконних збройних формувань сталися на Світлодарській дузі та під Горлівкою», – сказав він.

Лисенко зауважив, що на маріупольському напрямку сепаратисти відкривали вогонь одночасно на двох ділянках фронту – Новогригорівка – Старогнатівка, а також Талаківка – Водяне.

«Окрім мінометів, противник 1 раз застосував ствольну артилерію (САУ «Гвоздика»), випустивши по силах АТО 30 снарядів», – повідомив речник АТО.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах сіл Спартак і Василівка Ясинуватського району, села Саханка, селища Трудівське і околиць Донецького аеропорту.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район села Калинове і Логвинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG