Доступність посилання

ТОП новини

Поліція планує установити 30 металошукачів біля Володимирської гірки під час хресної ходи


Ілюстраційне фото. Учасники хресної ходи в Корбутовці (Житомир), 18 липня 2016 року
Ілюстраційне фото. Учасники хресної ходи в Корбутовці (Житомир), 18 липня 2016 року

Національна поліція має намір встановити понад 30 стаціонарних металошукачів біля Володимирської гірки в Києві під час хресної ходи Української православної церкви (Московського патріархату) 27 липня.

«Будуть встановлені понад 30 металошукачів-рамок і будуть портативні металошукачі в поліцейських, які будуть перевіряти учасників ходи», – сказав заступник начальника головного управління Нацполіції в Києві Віктор Нечитайло.

За його словами, до охорони правопорядку будуть залучені близько 3,5 тисячі силовиків.

Водночас начальник головного управління СБУ в Києві та Київській області Степан Грищук зазначив, що також під час ходи будуть працювати близько 500 співробітників СБУ.

Напередодні голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що правоохоронці планують посилити заходи безпеки у місцях проведення хресної ходи, зокрема йдеться про проведення у разі необхідності зовнішнього огляду, в тому числі й через рамки металошукачів.

Хресна хода розпочалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня на заході країни – з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановане урочисте богослужіння.

Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи, бо переконані, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори.

XS
SM
MD
LG