Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ініціює встановлення відеокамер у місцях масового скупчення людей


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко звернувся з проханням до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана встановити у всіх обласних центрах, а за необхідності – в містах і районних центрах, в місцях найбільш масового скупчення людей і на територіях, наближених до них, приладів і засобів зовнішнього контролю (відеоспостереження) з довготривалим збереженням записів.

«Забезпечення спокою і впевненості у своїй захищеності всіх громадян, які проживають і перебувають в Україні, має стати пріоритетним в діяльності Кабінету міністрів України», – заявив Порошенко в своєму листі до голови уряду й очільника Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Президент зауважив, що вчинення у центральній частині Києва у спосіб, небезпечний для життя багатьох людей, «зухвалого терористичного акту» вимагає посилення заходів щодо протидії злочинності і підтримання публічної безпеки і порядку у столиці України і регіонах.

У листі також вказано на необхідність посилити протидію неконтрольованому обігу зброї, вибухівки і боєприпасів. «Події, які останнім часом відбуваються в Україні, свідчать про зростання терористичної загрози і різке погіршення криміногенної ситуації, що пов’язано як з неконтрольованим обігом зброї, вибухівки та боєприпасів усередині країни, так і з російською агресією, спрямованою на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі», – зазначив Порошенко.

20 липня в результаті вибуху автомобіля в центрі Києва загинув журналіст Павло Шеремет. Правоохоронці порушили справу за статтею «умисне вбивство».

XS
SM
MD
LG