Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Молдови: без підтримки НАТО з гібридною війною не впоратися


Анатол Шалару, архівне фото
Анатол Шалару, архівне фото

Міністр оборони Молдови Анатол Шалару заявив, що без підтримки НАТО ні Україна, ні Грузія, ні Молдова не зможуть впоратися з гібридною війною, що намагається дестабілізувати Східну Європу, повідомила прес-служба Міноборони Молдови.

Як мовиться в повідомленні, виступаючи на відкритті активної фази багатосторонніх військових навчань «Сі Бриз-2016 в Одесі (воно відбулося в неділю – ред.), міністр також назвав абсолютною необхідністю співпрацю між країнами-членами НАТО і не членами, країнами-партнерами НАТО у Східній Європі.

Він висловив вдячність за можливість для Національної армії Молдови взяти участь у цих навчаннях, які він назвав зразком взаємодії і співпраці між НАТО і країнами-партнерами, повідомили в міністерстві.

У неділю в Одесі урочисто відкрили активну фазу багатонаціональних навчань «Сі Бриз-2016». У них беруть участь військові 13 країн – і членів НАТО, і країн-партнерів. Зокрема, від Молдови в них беруть участь 40 військовослужбовців.

Темою навчань «Сі Бриз-2016» є планування і проведення міжнародної миротворчої операції у кризовому районі, мета – відпрацювання за стандартами провідних країн світу дій багатонаціональних штабів і сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру.

У командуванні ВМС України вважають, що навчання «Сі Бриз-2016» сприятимуть підвищенню рівня підготовки флотів у проведенні багатонаціональних операцій у кризових районах і поглибленню довіри між військовими моряками різних країн.

Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, що проводяться на території України з 1997 року. Співорганізатори навчань – Україна і США.

XS
SM
MD
LG