Доступність посилання

ТОП новини

МЗС протестує через візит Медведєва у Крим і називає виправдання «нікчемними»


Дмитро Медведєв у Криму, 25 липня 2016 року
Дмитро Медведєв у Криму, 25 липня 2016 року

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням 25 липня на території України прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.

В українському дипломатичному відомстві зазначають, що Крим і Севастополь були, є і залишатимуться територією України, відтак спроби посадовців Росії «інтерпретувати такі «візити» в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними».

«Чергове відвідання посадовою особою Російської Федерації Автономної Республіки Крим, яка є невід’ємною частиною України, свідчить про тривале нехтування російською стороною нормами міжнародного права», – мовиться у повідомленні МЗС.

Сьогодні з візитом у Криму перебуває прем’єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG