Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: бойовики із самохідних установок обстрілювали позиції військових у Талаківці


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні підтримувані Росією бойовики із самохідних установок обстрілювали позиції українських військових у Талаківці на Донеччині.

Як повідомляє прес-центр штабу, епіцентром обстрілів залишається маріупольський напрямок.

«Зокрема, із заборонених Мінськими угодами 122-міліметрових самохідних установок та 120-міліметрових мінометів противник бив по опорних пунктах сил АТО в Талаківці. Крім цього, 120 - та 82-міліметрові міномети окупанти застосували у Красногорівці, а згодом до обстрілу долучили танк. З гранатометів противник вів вогонь по Гнутовому та Мар’їнці, а великокаліберні кулемети використав під Новоселівкою», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, на донецькому напрямку із 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів проросійські бойовики відкривали вогонь по українських укріпленнях в Авдіївці, з БМП – в Пісках, а з гранатометів – в Опитному.

У штабі зазначають, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі бойовики 20 разів обстріляли позиції українських військових.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові обстрілювали околиці Ясинуватої, місто Докучаєвськ, села Василівка, Спартак, Ужівку (колишнє Ленінське), Пікузи (колишнє Комінтернове), Саханку.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район сіл Калинове і Логвинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG