Доступність посилання

ТОП новини

У США почався з’їзд Демократичної партії


Прихильники Берні Сандерса мітингують перед початком з’їзду, Філадельфія, 25 липня 2016 року
Прихильники Берні Сандерса мітингують перед початком з’їзду, Філадельфія, 25 липня 2016 року

У США, в місті Філадельфії почався з’їзд Демократичної партії США, що має офіційно висунути колишнього державного секретаря Гілларі Клінтон кандидатом на виборах президента США 8 листопада.

На початку з’їзду делегати-прихильники її колишнього суперника в боротьбі за висування Берні Сандерса зреагували невдоволеними вигуками, коли оголосили, що з’їзд висуне кандидатуру Гілларі Клінтон, і почали вигукувати ім’я свого улюбленця.

Чотириденний з’їзд почався посеред скандалу в Демократичній партії з публікацією викрадених електронних листів партійних апаратників, із яких випливає, що вони в перебігу первинних партійних виборів підтримували Клінтон і шукали шляхів нашкодити Сандерсові, хоча мали бути в цьому безсторонніми. У партії, посилаючись на дані компанії з кібербезпеки, що розслідувала викрадення пошти, заявили, що до цього могли бути причетні державні структури Росії, якій вигідне обрання на посаду президента США кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Через скандал із публікацією викрадених листів у неділю оголосила про свою відставку найближчим часом чільний посадовець Демократичної партії, голова Демократичного національного комітету Деббі Вассерман-Шульц.

Трамп уже заявляв, що в разі обрання він шукатиме зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США й Росією через підтримку Москвою збройних сепаратистів на сході України і окупацію українського Криму.

XS
SM
MD
LG