Доступність посилання

ТОП новини

Поліція попереджає про обмеження руху в Києві через хресну ходу


Поліція супроводжує учасників хресної ходи біля Борисполя, Київська область, 25 липня 2016 року
Поліція супроводжує учасників хресної ходи біля Борисполя, Київська область, 25 липня 2016 року

Патрульна поліція України повідомляє про обмеження руху в Києві 27 липня у зв’язку з хресною ходою, організованою Українською православною церквою (Московського патріархату).

«27 липня з 6 ранку, у зв’язку з проведенням в Києві масових заходів, рух буде перекрито на таких вулицях і площах: вулиця Грушевського – від Шовковичної до Європейської площі, Європейська площа, Володимирський узвіз – від Поштової до Європейської площі, вулиця Трьохсвятительська, вулиця Хрещатик – від майдану Незалежності до Європейської площі, вулиця Паркова дорога – від Європейської площі до алеї Героїв Крут», – інформує патрульна поліція у Facebook.

Cутички під час хресної ходи УПЦ (МП)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

Раніше 26 липня київська поліція повідомила, що перевіряє інформацію про замінування за маршрутом проходження хресної ходи.

Хресна хода розпочалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня на заході країни – з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановане урочисте богослужіння.

Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи, бо вважають, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори.

У поліції правоохоронці планують посилити заходи безпеки у місцях проведення хресної ходи, зокрема, силовики мають намір встановити понад 30 стаціонарних металошукачів біля Володимирської гірки 27 липня.

XS
SM
MD
LG