Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура почала розслідувати загибель військового через вибух на полігоні на Миколаївщині


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура почала розслідувати загибель військового через розрив міномета на полігоні «Широколанівський» на Миколаївщині. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

«Установлено, що військовослужбовці, проводячи навчальні вправи зі стрільби з міномета, здійснили 7 вдалих пострілів, після чого заряджаючий здійснив спробу чергового пострілу», – мовиться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що через порушення правил поводження із зброєю стався вибух.

Попередньо установлено, що під час стрільб використовувались міни 1975 року випуску та детонатор 1960 року випуску, додають у відомстві.

У зв’язку з цим, зауважують у прокуратурі, слідство як одну з основних, окрім інших, розглядає версію технічної невідповідності боєприпасів встановленим нормативам.

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону розпочала досудове розслідування за частиною 2 статті 414 Кримінального кодексу України за фактом порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам або смерть потерпілого.

У ГПУ зазначають, що наразі проводяться допити свідків, призначення необхідних експертиз, інші першочергові слідчі дії.

25 липня внаслідок розриву міномета під час навчань у Миколаївській області загинув один та зазнали поранень іще 10 військовослужбовців. Причин розриву міномета тоді не називали.

XS
SM
MD
LG