Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 5 військовослужбовців поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку основні бойові дії ведуться на ділянці фронту Новоселівка Друга – Авдіївка – Опитне – Невельське.

«В авдіївській промзоні вчора відбулося бойове зіткнення між силами АТО та окупантами. До наших позицій висунулася ворожа ДРГ чисельністю близько 8 осіб. Для її знищення одразу вирушили наші бійці. Бій тривав трохи більше 1 години. Згодом, запросивши прикриття з мінометів, окупанти відступили», – сказав він, додавши, що підтримувані Росією бойовики також порушували режим тиші на світлодарській дузі, під Горлівкою та в Пісках.

Лисенко зазначив, що на маріупольському напрямку сепаратисти обстрілювали з важкого озброєння під Красногорівку і Талаківку, але епіцентром бойових дій вчора була Мар’їнка.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах селища Старомихайлівка, околиць Донецького аеропорту, Київського, Кіровського і Петровського району Донецька, Ясинуватої, села Спартак, міста Докучаєвськ, села Петрівське, Саханка,Ужівки (колишнє Ленінське),Пікузи (колишнє Комінтернове).

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район села Калинове, Веселогорівка і Калинівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG