Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Кремлі теж заперечили причетність Москви до викрадення пошти демократів у США


Дмитро Песков, архівне фото (©Shutterstock)
Дмитро Песков, архівне фото (©Shutterstock)

У Росії речник Кремля Дмитро Песков приєднався до заперечень у цій країні заяв зі США, що російська держава може бути причетною до викрадення електронної пошти функціонерів Демократичної партії США.

Такі повідомлення він назвав абсурдними й додав, що у Кремлі до них «ніяк не ставляться».

За його словами, «триває традиційна забавка» – «маніакальне використання Росії у виборчій кампанії» у США.

Раніше у вівторок із запереченнями таких повідомлень виступив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

У понеділок Федеральне бюро розслідувань США підтвердило, що розслідує викрадення електронного листування Демократичного національного комітету – керівного органу Демократичної партії.

У кампанії колишнього державного секретаря Гілларі Клінтон щодо її висування від Демократичної партії кандидатом на вибори президента США повторили, що дотримуються своєї версії: до викрадення листів, оприлюднення яких завдало партії значної шкоди, причетна російська держава, бо кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп обіцяє в разі обрання поліпшити відносини з Кремлем.

У кампанії Трампа, якого Республіканська партія вже висунула своїм кандидатом, відкинули припущення, що Росія могла вплинути на ситуацію на його користь.

Трамп раніше заявляв, що в разі обрання він шукатиме зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США й Росією через підтримку Москвою збройних сепаратистів на сході України і окупацію українського Криму.

Іще минулого місяця американська компанія комп’ютерної безпеки CrowdStrike Inc. заявляла, що Демократичний національний комітет попросив її розслідувати втручання в комп’ютерні системи, що почалося ще минулого літа. Компанія заявила тоді, що знайшла свідчення, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов’язані з російською державою.

XS
SM
MD
LG