Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі бойовики 13 разів застосовували зброю проти військових


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі підтримувані Росією бойовики 13 разів застосовували зброю проти українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку продовжуються обстріли українських укріплень в Авдіївці.

«Там ворог випустив по українських армійцях близько 50 снарядів із заборонених Мінськими угодами 122- міліметрових гармат, а також вів вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 120-міліметрові міномети супротивник застосував поблизу шахти Бутівка та Невельського, зенітні установки – в Опитному, а великокаліберні кулемети – у Пісках», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку найчастіше бойовики порушували режим припинення вогню в Красногорівці, де обстрілювали опорних пунктах із 120 та 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах селища Старомихайлівка, околиць Донецького аеропорту, Київського, Кіровського і Петровського району Донецька, Ясинуватої, села Спартак, міста Докучаєвськ, села Петрівське, Саханка, Ужівки (колишнє Ленінське), Пікузи (колишнє Комінтернове).

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема, район села Калинове, Веселогорівка і Калинівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG