Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомила про втрату безпілотника, українські військові про його збиття бойовиками


Безпілотний апарат Schiebel Camcopter S-100, який використовує місія ОБСЄ на Донбасі, архівне фото. Саме такий був збитий під Авдіївкою
Безпілотний апарат Schiebel Camcopter S-100, який використовує місія ОБСЄ на Донбасі, архівне фото. Саме такий був збитий під Авдіївкою

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила, що безпілотний апарат її Спеціальної моніторингової місії зазнав аварії під час польоту над контрольованою урядом Авдіївкою. За повідомленням, апарат летів приблизно за 600 метрів від лінії контакту з боку контрольованої урядом території, коли пізно ввечері в понеділок, майже опівночі, був втрачений його зв’язок зі станцією наземного контролю.

Приблизно через півгодини українські військові повідомили, що виявили місце аварії, а вранці у вівторок зібрали деякі рештки апарата і передали їх членам місії.

Крім того, в ОБСЄ повідомили про два обстріли бойовиками іншого безпілотника місії, міні-вертольота, в понеділок над окупованими частинами Луганської області. Той апарат в обох випадках не потерпів.

Раніше у вівторок мобілізований український військовослужбовець Масі Найєм, брат народного депутата Мустафи Найєма, повідомляв у фейсбуці, що безпілотник ОБСЄ біля Авдіївки збили бойовики. Він також опублікував фотографії тих решток апарата, які змогли дістати з незамінованої території.

Безпілотні апарати СММ ОБСЄ вже багато разів зазнавали обстрілів чи й були збиті над окупованими територіями на частині Донбасу, а також потрапляли там під дію військових установок для радіоперешкод.

XS
SM
MD
LG