Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: у зв’язку з переворотом затримані генерали зі складу сил НАТО в Афганістані


У Туреччині тривають затримання ймовірних причетних до спроби перевороту, архівне фото
У Туреччині тривають затримання ймовірних причетних до спроби перевороту, архівне фото

Влада Туреччини посилила утиски проти ймовірних причетних до невдалої спроби перевороту 15 липня, затримавши двох генералів, що служили в силах місії НАТО в Афганістані.

За повідомленням, командувач турецького контингенту в Афганістані генерал-майор Мехмет Джахіт Бакир і начальник кадрового управління Сухопутних військ бригадний генерал Шенер Топуч були затримані на прохання Туреччини в аеропорті Дубая в Об’єднаних Арабських Еміратах за підозрою у можливій причетності до спроби перевороту.

Як повідомило турецьке державне агентство «Анадолу», їхнє затримання стало результатом співпраці правоохоронців Туреччини й ОАЕ, їх доставлять до Туреччини під вартою.

Як повідомив речник місії НАТО в Афганістані «Рішуча підтримка», турецький контингент у її складі продовжує виконувати свої завдання.

Влада Туреччини затримала понад 13 тисяч людей у перебігу придушення ймовірних супротивників після невдалої спроби перевороту 15 липня, з них близько 9 тисяч офіційно взяті під арешт.

Також звільнені з посад понад 47 тисяч державних службовців і працівників бюджетних установ, запідозрених у симпатіях до ідей перевороту чи просто у критичному ставленні до влади.

XS
SM
MD
LG