Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Росія може бути причетна до зламу електронної пошти демократів


Президент США Барак Обама назвав можливою причетність Росії до викрадення електронного листування високопосадовців Демократичної партії, щоб вплинути на результати президентських виборів у США.

«Я знаю, що експерти пов’язують це з росіянами», – сказав Обама в інтерв’ю телекомпанії NBC News 26 липня. «Ми знаємо, що росіяни зламали наші системи, не лише державні, а й приватні», – додав президент США.

«Якими були мотиви витоку, я не можу сказати прямо», – відзначив також Обама, і на уточнення, чи може це бути спробою Росії вплинути на вибори у США, відповів, що «все можливо».

У Росії заперечують заяви зі США, що російська держава може бути причетною до викрадення електронної пошти функціонерів Демократичної партії.

У понеділок, 25 липня, Федеральне бюро розслідувань США підтвердило, що розслідує викрадення електронного листування Демократичного національного комітету – керівного органу Демократичної партії.

Іще минулого місяця американська компанія комп’ютерної безпеки CrowdStrike Inc. заявляла, що Демократичний національний комітет попросив її розслідувати втручання в комп’ютерні системи, що почалося ще минулого літа. Компанія заявила тоді, що знайшла свідчення, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов’язані з російською державою.

XS
SM
MD
LG