Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: 4,5 тисячі вірян зібралися на Володимирській гірці, центр Києва посилено охороняють


Металошукачі на Хрещатику, Київ, 27 липня 2016 року
Металошукачі на Хрещатику, Київ, 27 липня 2016 року

Близько 4,5 тисячі вірян зібралися на молебень на Володимирській гірці, організований Українською православною церквою (Московського патріархату) в Києві, повідомляє поліція столиці України.

За словами керівника київської поліції Андрія Крищенка, правоохоронці поки що не виявили ніяких грубих порушень громадського порядку. До поліції не надходили повідомлення про виявлення вибухонебезпечних й інших підозрілих предметів, додав він.

Центральна частина Києва посилено охороняється. Всього задіяно близько п’яти тисяч правоохоронців, встановлено 20 металошукачів, а також використовуються ручні металошукачі. Поліція також оглядає речі прихожан і перевіряє документи, що посвідчують особу.

Напередодні в поліції попереджали про обмеження руху транспорту в центрі Києва. Київська влада заявляла, що, можливо, буде на певний час закритий вихід зі станції метро «Арсенальна».

Хресна хода, організована УПЦ (МП), стартувала на початку липня у Тернопільській і Донецькій областях. 26 липня її учасники прибули до Києва. Сьогодні вранці вірян УПЦ (МП) почали підвозити автобусами до Європейської площі, звідки вони піднімаються на Володимирську гірку, де о 13:00 запланований молебень. Після цього учасники хресної ходи вулицею Грушевського пройдуть до Києво-Печерської лаври.

Учасники хресної ходи проходять перевірку на металошукачах на Хрещатику, Київ, 27 липня 2016 року
Учасники хресної ходи проходять перевірку на металошукачах на Хрещатику, Київ, 27 липня 2016 року

Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи й висловлювали переконання, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори. Частина активістів також заявляла, що мала намір не пустити учасників хресної ходи до столиці чи перешкодити їм уже в Києві.

Вранці 26 липня під час руху двох колон хресної ходи до Києва надійшли два анонімні повідомлення, що маршрутом ходи, а саме на житомирській трасі, якою йшла «західна» колона, та на окружній трасі біля Борисполя, де йшла «східна» колона, закладено вибухівку, поліція розпочала перевірку. Згодом радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що на узбіччі дороги в Києво-Святошинському районі, біля села Капітанівки на житомирській трасі під Києвом виявили два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками. Силовики заявили про знешкодження двох імовірних вибухових пристроїв. Виявлення цих вибухових пристроїв МВС на якийсь час блокувало прохід хресної ходи до Києва.

XS
SM
MD
LG