Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор підписав повідомлення про підозру Онищенку – САП


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату України від фракції «Воля народу» Олександру Онищенку, повідомляє прес-служба спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Підписання повідомлення про підозру Онищенку відкриває Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі шлях до доведення справи проти основного та інших фігурантів газової схеми до її логічного завершення – судового вироку», – зазначив керівник САП Назар Холодницький.

За його словами, наступний крок – оголошення Онищенка у розшук, в тому числі й міжнародний.

«Особливий акцент САП зробить на тому, щоб домогтися конфіскації усього заарештованого майна фігурантів газової схеми на користь держави», – додав Холодницький.

Водночас Онищенко на своїй сторінці в Facebook сьогодні написав, що «перебувати під слідством – не означає бути обвинуваченим, не означає бути злочинцем».

Перед цим Холодницький зазначав, що доки в Онищенка є депутатська недоторканність, жодні слідчі дії з ним робити неможливо.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Ради не було. Пізніше, 5 липня, Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади.Наразі його місце перебування невідоме.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже затримані 12 людей. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG