Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: один з фігурантів «газової справи Онищенка» Пігуляк уклав угоду зі слідством


У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що один з фігурантів «газової справи Онищенка», директор біржі «Львівська універсальна» Василь Пігуляк уклав угоду зі слідством.

Як повідомляє прес-служба бюро, підозрюваний повністю визнав провину й погодився співпрацювати у викритті кримінальних правопорушень.

«Відповідно до угоди з прокурором САП, йому було визначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 6800 гривень, позбавлення волі на 2 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організацією торгів, в органах державної влади, місцевого самоврядування, підприємствах, установах, організаціях на один рік зі штрафом у розмірі 4250 гривень», – мовиться у повідомленні.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький переконаний, що угода слідства з Пігуляком – це значне досягнення у розслідуванні справи Онищенка.

«Його свідчення є ключем для розуміння ролі основних учасників, які винайшли й розробили газову схему. Крім того, ця угода є сигналом для інших другорядних фігурантів, що повне визнання провини й співпраця зі слідством дозволяють отримати м’якше покарання і продовжити повноцінне суспільне життя», – сказав він.

У НАБУ зазначають, що підозрюваний Пігуляк не був причетним до «заволодіння коштами від реалізації природного газу, а отримував грошову винагороду за організацію проведення і надання брокерських послуг на аукціонних торгах, які фактично не проводились».

Йому інкримінують «службове підроблення» і «вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою».

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі народного депутата Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже затримані 12 людей. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Ради не було. Сьогодні генпрокурор підписав повідомлення про підозру Онищенку.

XS
SM
MD
LG