Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Вірменії: нападники на відділення поліції в Єревані взяли в заручники лікарів


Вірменська поліція заявляє, що члени озброєної групи, яка захопила територію полку патрульно-постової служби поліції в Єревані, взяли в заручники лікарів.

Як повідомив речник поліції Вірменії Ашот Агаронян, медики 27 липня прибули, щоб допомогти членам групи, пораненим під час перестрілки з поліцією. Після сутичок до лікарні потрапили двоє нападників на відділення поліції і один правоохоронець.

Агаронян написав на своїй сторінці у Facebook, що лікарі «зайшли в захоплену будівлю, щоб надати допомогу двом пораненим членам озброєної групи, які відмовлялися їхати до лікарні».

Речник поліції додав, що тривають переговори про звільнення медиків.

Міністерство охорони здоров’я Вірменії виступило із заявою, в якій наголосило, що вся медична спільнота Вірменії вимагає негайного звільнення двох лікарів, фельдшера і медсестри, яких взяли в заручники.

Озброєні особи захопили відділення поліції в Єревані 17 липня, вбивши одного правоохоронця і взявши в заручники ще кількох.

Усіх заручників звільнили до 23 липня, але група нападників залишилася всередині будівлі, оточеної поліцією. Вони вимагають звільнення керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

Частина озброєної групи, яка захопила будівлю поліцію в Єревані, 27 липня здалася поліції. За повідомленням речника поліції Вірменії Ашота Агароняна, вночі на захоплену територію полку патрульно-постової служби проникли силовики. Сталася стрілянина, в якій поранень зазнали один поліцейський, лідер озброєної групи Павел Манукян і його син Арам.

Ще двоє членів групи, Ґаґік Єгіазарян й Арам Акопян, здалися співробітникам правоохоронних органів.

Троє поранених були госпіталізовані, поліцейський перебуває в стані середньої тяжкості, Павел Манукян і його син прооперовані й перевезені до реанімації.

Двоє поранених озброєних людей, за даними поліції, залишилися в будівлі поліції, відмовившись їхати до лікарні.

XS
SM
MD
LG