Доступність посилання

ТОП новини

Релігійні лідери у Франції закликали до єдності після нападу на церкву


Архієпископ Парижа Андре Вен-Труа
Архієпископ Парижа Андре Вен-Труа

Релігійні лідери у Франції закликали до єдності після нападу на церкву на півночі країни, відповідальність за який взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Після зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом 27 липня архієпископ Парижа Андре Вен-Труа закликав католиків «подолати ненависть, яка приходить у їхнє серце» і не «приймати гру» «Ісламської держави», яка «хоче налаштувати дітей однієї сім’ї одне проти одного».

Імам Парижа Даліль Бубакер заявив, що мусульмани Франції повинні домагатися кращої підготовки мусульманського духовенства, і закликав до реформи французьких мусульманських установ.

Він також закликав до посилення заходів безпеки у місцях богослужінь.

Олланд зібрав релігійних лідерів в Єлисейському палаці, через день після того, як двоє нападників увірвалися в церкву в північному місті Сент-Етьєн-дю-Рувре під час ранкової меси і вбили літнього священика.

Один із нападників очікував суду за звинуваченням у тероризмі і мав електронний браслет.

Напад стався менше ніж через два тижні після теракту в Ніцці, внаслідок якого загинули 84 людини. Відповідальність за це напад на себе також взяли бойовики «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG