Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: сепаратисти уникають обговорення звільнення заручників


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Речник представника України у Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявляє, що сепаратисти, які контролюють частину Донбасу, уникають обговорення звільнення заручників і не дають інформації про місце їхнього перебування.

«Координатора від ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріша не допустили до незаконно утримуваних в ОРДЛО», – написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook за підсумками засідання Контактної групи в Мінську.

«У ОРДЛО в’язниці закриті для представників ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста, «Лікарів без кордонів» та інших міжнародних організацій. Такий стан справ у гуманітарних питаннях не повинний залишатися без особливої уваги лідерів країн «нормандської четвірки», – додала вона.

Інші учасники переговорів наразі не коментували заяв української сторони.

Сьогодні у Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, воно тривало близько чотирьох годин.

Напередодні представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що донецькі сепаратисти вимагають обміну заручників у форматі «всіх на всіх» і подають список із 600 людей, половини з яких, за її словами, не існує.

За останніми уточненими даними від СБУ, нині на окупованих територіях перебуває 108 українських заручників і ще 10 за ґратами в Росії.

Обмін полоненими є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG