Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп пообіцяв розглянути визнання Криму російським і зняття санкцій щодо Москви


(архівне фото)
(архівне фото)

Кандидат Республіканської партії США на виборах президента Дональд Трамп пообіцяв у разі своєї перемоги розглянути визнання окупованого Росією Криму частиною цієї країни і зняття санкцій щодо Москви.

Виступаючи на прес-конференції, на запитання про можливість цього він відповів: «Ми розглянемо це. Так, розглянемо».

Дотепер політика США, як і інших країн-членів «Групи семи» й низки інших держав, а також Європейського союзу полягає в відкиненні будь-якої можливості будь-коли визнати твердження Росії про входження окупованого українського Криму до її складу. Крім того, таке визнання стало б порушенням резолюції Генеральної асамблеї ООН про територіальну цілісність України.

США, як і інші країни-члени «Групи семи» й низка інших держав, а також Європейський союз наклали щодо Росії низку санкцій і у зв’язку з окупацією Криму, і у зв’язку з агресією Москви проти України на Донбасі. Їхня позиція теж нині передбачає, що «донбаські» санкції можуть бути зняті тільки після повного виконання мінських домовленостей про врегулювання на Донбасі, що передбачають повернення Україні повного контролю над нині окупованими територіями регіону, а «кримські» – тільки після повної деокупації Росією українського півострова.

Дональда Трампа вже не раз звинувачували в симпатіях до Кремля. Сам він уже заявляв, що в разі обрання шукатиме зближення з Кремлем після нинішніх напружених відносин між США й Росією через підтримку Москвою збройних сепаратистів на сході України і окупацію українського Криму.

XS
SM
MD
LG