Доступність посилання

ТОП новини

Панетта: Трамп ще раз показав, що він на боці Росії


Колишній міністр оборони і голова Центрального розвідувального управління США Леон Панетта
Колишній міністр оборони і голова Центрального розвідувального управління США Леон Панетта

Колишній міністр оборони і голова Центрального розвідувального управління США Леон Панетта звинуватив кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, що він виступає на «російському боці», коли закликає Москву зламати електронну пошту свого конкурента з Демократичної партії Гілларі Клінтон.

«Дональд Трамп сьогодні вкотре став на бік Росії. Він просив росіян втрутитися в американську політику. Замисліться над цим. Дональд Трамп, який хоче стати президентом Сполучених Штатів, просить одного з наших супротивників вдатися до хакерських або розвідувальних дій, спрямованих проти США, щоб вплинути на вибори», – сказав Панетта 27 липня на конвенті (з’їзді) Демократичної партії у Філадельфії.

Раніше того ж дня республіканський кандидат Дональд Трамп нагадав про розслідування щодо електронного листування Клінтон у період, коли вона була держсекретарем США. Також Трамп звернув увагу на підозру, що Клінтон видалила близько 30 тисяч службових листів зі своєї особистої електронної пошти.

«Росіє, якщо ви слухаєте, я сподіваюся, що ви спроможні знайти 30 тисяч повідомлень електронної пошти, які зникли безвісти. Гадаю, ви могли б бути винагороджені нашою пресою», – вказав Трамп.

Федеральне бюро розслідувань у червні з’ясувало, чи порушила Клінтон вимоги закону щодо поводження з секретними матеріалами. У ФБР назвали дії колишнього держсекретаря «вкрай недбалими», але також заявили, що їй не будуть пред’явлені звинувачення.

XS
SM
MD
LG