Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко привітав українців із Днем хрещення Русі-України


Виступ Президента під час заходів з нагоди Дня хрещення Київської Русі
Виступ Президента під час заходів з нагоди Дня хрещення Київської Русі

Президент України Петро Порошенко 28 липня на Володимирській гірці в Києві привітав співгромадян із Днем хрещення Русі-України. На урочистій церемонії були присутні представники духовенства багатьох представлених в Україні релігійних громад.

Президент України вказав, що зустрічався впродовж року зі вселенським патріархом Варфоломієм і «переконався, що Його Всесвятість молиться за Україну».

«Соціологічні опитування показують: дедалі більша кількість громадян бажають мати єдину помісну автокефальну церкву», – наголосив Порошенко.

«До нашої молитви за вигнання чужинців нехай приєднається і Володимир Великий! Вітаю з Днем хрещенння Русі-України!» – відзначив президент.

Українські православні церкви цими днями проводять урочисті заходи з нагоди Дня хрещення Русі-України. 27 липня багатотисячним зібранням у Києві на Володимирській гірці завершилася хресна хода Української православної церкви, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом. 28 липня після богослужіння у Володимирському соборі столиці свої заходи в цьому ж місці проведе Українська православна церква Київського патріархату.

XS
SM
MD
LG