Доступність посилання

ТОП новини

У Шевченківському райуправлінні фіскальної служби в Києві знайшли значну суму валюти – Холодницький


Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Заступник генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомляє про виявлення в столичному Шевченківському районному управлінні Державної фіскальної служби значної суми іноземної валюти.

«Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБ) України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) проводили обшуки в службових кабінетах Слідчого управління фінансових розслідувань у Шевченківському районі ГУ ДФС у Києві (колишня податкова міліція)», – написав Холодницький у Facebook 28 липня.

«Під час проведення обшуків у одного з керівників Слідчого управління у службовому кабінеті виявлено та вилучено грошові кошти в сумі близько 300 тисяч доларів США, понад 100 тисяч євро, понад 30 тисяч фунтів стерлінгів і 1,5 мільйона гривень», – відзначив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Холодницький стверджує, що обшукм відбулися в межах іншого кримінального провадження: посадові особи фіскальної служби «вимагали у підприємця хабар у сумі понад 750 тисяч гривень (36 тисяч доларів США) за сприяння у прийнятті «правильних» процесуальних рішень у кримінальному провадженні, в тому числі й про повернення раніше вилученого майна».

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі нині вирішують питання про обрання запобіжного заходу посадовим особам фіскальної служби.

XS
SM
MD
LG