Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ відхилив позов Томенка щодо позбавлення його депутатських повноважень


Микола Томенко
Микола Томенко

Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення відмовити у задоволенні позову Миколи Томенка щодо скасування рішення з’їзду «Блоку Петра Порошенка» про позбавлення його депутатських повноважень. Про це повідомляють прес-служби Томенка та «Блоку Петра Порошенка».

Томенко просив суд визнати неправомірним рішення ХІІ позачергового з’їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» від 25 березня «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Миколи Томенка».

У лютому Томенко вийшов зі складу парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка».

Після цього, 25 березня, партійний з’їзд «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» ухвалив рішення про дострокове припинення депутатських повноважень Миколи Томенка і Єгора Фірсова, які раніше залишили лави однойменної фракції. Як повідомили в БПП, з’їзд ухвалив рішення «про зміни у виборчому списку партії, виключивши з нього кандидатів, які не беруть участі у партійній діяльності».

29 березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив про припинення повноважень депутатів від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Єгора Фірсова та Миколи Томенка.

У квітні Томенко направив позов щодо позбавлення його депутатського мандата до Вищого адміністративного суду України. Томенко заявляв про намір звернутися до Європейського суду з прав людини через позбавлення його депутатського мандата.

XS
SM
MD
LG