Доступність посилання

ТОП новини

У Північній Кореї звинуватили США у провокації через санкції проти лідера країни


Кім Чон Ин вітає північнокорейських ракетників після чергового випробування, забороненого ООН, архівне фото
Кім Чон Ин вітає північнокорейських ракетників після чергового випробування, забороненого ООН, архівне фото

У Північній Кореї чільний посадовець, відповідальний за відносини зі США, звинуватив Вашингтон у провокуванні напруженості тим, що лідера країни Кім Чон Ина внесли в перелік для накладення індивідуальних санкцій.

Як заявив генеральний директор департаменту у справах США Міністерства закордонних справ Північної Кореї Хан Сон Рйоль в інтерв’ю агентству «Асошієйтед прес», нещодавній крок США поставив становище на Корейському півострові на межу війни.

За словами північнокорейського дипломата, внесення Кім Чон Ина в перелік для санкцій стало «останньою соломинкою».

Він також попередив, що плановані на наступний місяць регулярні спільні навчання військ Південної Кореї і США можуть призвести до лиховісних наслідків. Ці навчання стали відверто агресивними, заявив Хан, коментуючи неофіційні повідомлення, що цьогорічні навчання передбачають імітацію підготовки до вторгнення до Пхеньяна і ліквідації керівництва Північної Кореї.

На початку липня Сполучені Штати Америки запровадили персональні санкції проти керівника Північної Кореї Кім Чон Ина та 10 інших чільних членів керівництва країни і владної в ній партії. Причиною стали «сумнозвісні порушення прав людини», повідомили в Міністерстві фінансів США.

Крім того, санкції стосуються 5 північнокорейських установ, що займаються пропагандою. Серед підсанкційних осіб – посадовці Міністерства державної безпеки Північної Кореї, що відповідає за концтабори для політичних в’язнів, і Управління виправних закладів Міністерства народної безпеки, що керує трудовими таборами примусової праці.

Санкції передбачають замороження активів цих фізичних та юридичних осіб у межах юрисдикції США.

У Північній Кореї у відповідь заявили тоді, що санкції США, спрямовані проти їхнього керівництва, означають «оголошення війни».

Раніше проти Північної Кореї вже запроваджували кілька пакетів міжнародних санкцій, а також санкції окремих країн через її ядерну й ракетну програми, що суперечать резолюціям Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG