Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: у Києві під час хресної ходи серйозних порушень правопорядку не було


Хресна хода Української православної церкви Київського патріархату з нагоди Дня хрещення Русі-України, 28 липня 2016 року
Хресна хода Української православної церкви Київського патріархату з нагоди Дня хрещення Русі-України, 28 липня 2016 року

У Національній поліції заявляють, що під час релігійних заходів 27-28 липня у Києві серйозних порушень правопорядку не було.

Як повідомляє прес-служба відомства, у цих заходах взяли участь близько 16 тисяч вірян, безпеку забезпечували понад 4 тисячі силовиків.

«Всі вони працювали у посиленому варіанті несення служби та вжили усіх необхідних заходів безпеки для підтримання публічного порядку, а також попередження небезпечних ситуацій під час проведення ходи, богослужіння та інших урочистостей», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні відбулася хресна хода Української православної церкви Київського патріархату з нагоди Дня хрещення Русі-України. Віряни вирушили з Володимирського собору до Володимирської гірки, де провели урочистий молебень.

Як заявляв радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, станом на 13:00 в хресній ході Української православної церкви Київського патріархату брали участь близько 15 тисяч вірян. Натомість в УПЦ КП заявляють, що у хресній ході взялиучасть близько 30 тисяч людей.

27 липня багатотисячним зібранням у Києві на Володимирській гірці завершилася хресна хода Української православної церкви (Московського патріархату). Центральна частина Києва посилено охоронялася, всього було залучено близько п’яти тисяч правоохоронців. Як заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, сутичок вдалося уникнути.

Близько 15 тисяч вірян УПЦ КП взяли участь у хресній ході (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

XS
SM
MD
LG