Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: в суд передали справу проти 15 підозрюваних у сутичках під Радою 31 серпня 2015 року


Сутички біля Верховної Ради України, 31 серпня 2015 року
Сутички біля Верховної Ради України, 31 серпня 2015 року

У Генеральній прокуратурі заявляють про передачу в Печерський районний суд Києва обвинувального акту проти 15 підозрюваних у масових сутичках під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

«Після вручення 15 підозрюваним та їхнім захисникам обвинувального акту він направлений до Печерського районного суду для розгляду по суті», – мовиться у повідомленні прес-служби відомства.

Генпрокуратура заявляє про затвердження обвинувального акту у кримінальному провадженні за фактом масових сутичок біля Верховної Ради. Це провадження розслідувалося за статтями про «масові заворушення», «опір представникові влади», «погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу», а також про «незаконне поводження зі зброєю».

7 липня у ГПУ заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, яких підозрюють у вчиненні терористичного акту біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

31 серпня 2015 року під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату.

У результаті сутичок загинули чотири бійці Нацгвардії. За даними МВС, постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. Після подій біля Верховної Ради правоохоронці повідомляли, що у справі про сутички під парламентом про підозру повідомили 22 особам. Силовики заявляли, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших об’єднань. Керівництво ВО «Свобода» раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок.

XS
SM
MD
LG