Доступність посилання

ТОП новини

Огризко: рішення Путіна щодо Криму було спробою «заховати півострів»


Володимир Огризко
Володимир Огризко

Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що рішення президента Росії ліквідувати Кримський федеральний округ, що охоплював окупований півострів, мало дві причини: це нездатність місцевих керувати Кримом, а також спроба Москви заховати Крим. Про це в ефірі Радіо Свобода зазначив, коментуючи.

«Тут є дві площини – внутрішня і зовнішня. Внутрішня говорить про те, що ті покидьки, які залишилися у Криму керувати після анексії, довели свою тотальну нездатність взагалі чимось керувати. Плюс корупція, розкрадання коштів… Воно вже, мабуть, довело до кипіння деяких товаришів у Москві, і вони вирішили, що цьому треба покласти край. А друга частина, зовнішня – це недолуга спроба Москви кудись заховати Крим і розчинити його в чомусь більш широкому. Мовляв, усі вимагають повернення Криму, а тепер немає такого поняття, як Крим, є частина якого федерального округу», – пояснив Огризко в ефірі Радіо Свобода.

Він додав, що таке рішення Кремля «нічого реального дати не може», адже цивілізовані країни світу вважають Крим українською територією і ніколи не визнають його анексії.

Відео: Радіо Свобода онлайн

Раніше в четвер президент Росії Володимир Путін підписав указ про ліквідацію Кримського федерального округу, який охоплював окуповані українські Крим і місто Севастополь, що є окремою адміністративною одиницею, як самостійної одиниці і приєднання окупованого півострова до складу Південного федерального округу.

XS
SM
MD
LG