Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: діяльність 243 російських компаній зупинили через співпрацю з бойовиками


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявляє про припинення зовнішньоекономічної діяльності 243 російських компаній, які співпрацювали з комерційними структурами на окупованому Донбасі.

«Під час перевірки співробітники спецслужби встановили, що більшість із цих російських компаній також легально співпрацюють з Україною. На них не поширювалися норми указу президента України, що ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», – мовиться в повідомленні прес-центру спецслужби.

СБУ заявила, що передала матеріали до Міністерства економічного розвитку і торгівлі, яке зробило висновок, що українські виробники здатні повністю компенсувати російський імпорт. «Було ухвалене рішення про тимчасове припинення зовнішньоекономічної діяльності цим російським компаніям», – відзначають у прес-центрі.

У вересні 2015 року набув чинності указ президента України Петра Порошенка про застосування санкцій проти Росії. Президент повідомляв, що обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб Росії та інших країн, які причетні до анексії Криму й агресії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG