Доступність посилання

ТОП новини

ООН: тривалі конфлікти в 17 країнах підірвали харчову безпеку мільйонів людей


(ілюстраційне фото: голод у Сирії)
(ілюстраційне фото: голод у Сирії)

Тривалі конфлікти, що охопили 17 країн світу, підірвали харчову безпеку мільйонів людей і перешкоджають загальносвітовим зусиллям подолати недоїдання, заявили у спільному звіті для Ради безпеки ООН два агентства Організації Об’єднаних Націй.

Як мовиться у звіті Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) і Всесвітньої продовольчої програми (WFP), ці конфлікти довели 56 мільйонів людей до «кризового» чи «надзвичайного» рівнів відсутності харчової безпеки.

Найгірше становище з цього огляду в Ємені, де в такому стані перебувають 14 мільйонів людей – понад половина населення країни, – і в Сирії, де терміново потребують продуктів харчуванні і предметів першої потреби 8,7 мільйона людей – 37 відсотків населення.

Також швидко погіршується становище в Південному Судані, де потерпають 4,8 мільйона людей – близько 40 відсотків населення.

Мільйони людей досі долають наслідки високих рівнів відсутності харчової безпеки в Центральноафриканській Республіці й Колумбії, що виходять із тривалих періодів громадянських протистоянь.

Серед іншого, у звіті згаданий Ліван, де відсутність харчової безпеки вражає 89 відсотків біженців із Сирії, що перебувають у цій країні.

Також низькі рівні харчової безпеки вражають значне число населення в Гаїті, Бурунді, Демократичній Республіці Конго, Гвінеї-Бісау, Кот-д’Івуарі, Ліберії, Малі, Сомалі, Судані, Іраку й Афганістані.

Як мовиться у звіті, за останніми оцінками, приблизно половина бідних людей у всьому світі живе в державах, де існують конфлікти й насильство. Люди в таких місцях недоїдатимуть із утричі більшою ймовірністю, ніж ті, хто живе у стабільніших регіонах. А постконфліктні країни з низькою харчовою безпекою мають на 40 відсотків більшу ймовірність знову зірватися в конфлікт протягом 10 років, якщо голод у них не буде подоланий.

XS
SM
MD
LG