Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко просить не нараховувати грошове забезпечення за час відпустки


 Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Депутат Верховної Ради Олександр Онищенко від групи «Воля народу» просить не нараховувати грошове забезпечення за час відпустки. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Від мого імені подано заяву на надання щорічної відпустки, яка передбачена для усіх народних депутатів України. Водночас прошу грошове забезпечення за час відпустки мені не нараховувати» – написав він.

Напередодні перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила про прохання депутата Ради Олександра Онищенка від групи «Воля народу» надати йому відпустку до 6 вересня.

Відповідно до календарного плану, п’ята сесія Верховної Ради України розпочинається у вересні, зокрема, на 6 вересня заплановане відкриття сесії, пленарні засідання.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Ради не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади. Станом на 29 липня, як заявив Онищенко, він перебуває у Великобританії.

28 липня Генпрокурор підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні з приводу реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними НАБУ, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG