Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі бойовики 19 разів відкривали вогонь по українських військових


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі підтримувані Росією бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Як повідомляє прес-центр штаб, на донецькому напрямку із 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали українські опорні пункти в Невельському.

«Також 120 та 82-міліметрові міномети ворог застосував у Пісках, міномети калібру 82 міліметри – в Опитному, а гранатомети і великокаліберні кулемети – поруч Луганського, Новгородського та Авдіївки», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку сепаратисти обстріляли із 82-міліметрових мінометів позиції українських військових в Красногорівці, із озброєння БМП – біля Мар’їнки, із підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів – у Старогнатівці, а стрілецької зброї – в Гранітному.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Петровського району Донецька, околиць Горлівки, Докучаєвська і Пікуз (колишнє Комінтернове).

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема у районі селища Калинівка, Логвінове і Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG