Доступність посилання

ТОП новини

Депутати просять Луценка перевірити інформацію про елітну нерухомість цивільної дружини Шокіна


Маєток в елітному празькому районі Небушіце, записаний на компанію цивільної дружини екс-генпрокурора Віктора Шокіна Оксану Гриневич
Маєток в елітному празькому районі Небушіце, записаний на компанію цивільної дружини екс-генпрокурора Віктора Шокіна Оксану Гриневич

Народні депутати від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв і Семен Семенченко просять Генерального прокурора Юрія Луценка перевірити інформацію про елітну нерухомість цивільної дружини екс-генпрокурора Віктора Шокіна. Таке депутатське звернення Соболєв опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Просимо перевірити у зазначеному журналістському розслідуванні інформацію та за наявності підстав внести викладені відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань у порядку статті 214 Кримінально-процесуального кодексу», – йдеться у зверненні.

Раніше журналісти програми «Схеми» з’ясували, що на початку 2015 року цивільна дружина Віктора Шокіна лікар Оксана Гриневич, на той момент уже два роки перебуваючи в декреті, придбала маєток в елітному районі Праги в Чехії. Сам Віктор Шокін на той час був заступником генерального прокурора Віталія Яреми і готувався очолити Генпрокуратуру.

Журналісти програми звертались по коментарі і писали повідомлення Оксані Гриневич та Вікторові Шокіну, однак вони не відповіли.

Віктор Шокін був призначений на посаду заступника генпрокурора в червні 2014 року. Від лютого 2015 по квітень 2016 року він був генеральним прокурором України.

XS
SM
MD
LG