Доступність посилання

ТОП новини

В провінції Гельманд тривають бої між афганськими силами і талібами – речник губернатора


Омар Звак, речник губернатора провінції Гельманд на півдні Афганістану, повідомив, що сутички між афганськими військами і бойовиками руху «Талібан» в деяких частинах провінції тривають. За його словами, в ході боїв у відомій вирощуванням опіумного маку провінції 29 липня загинуло 20 бойовиків і один афганський поліцейський. Це сталося після того, як таліби атакували район Канашин.

Водночас, як передає Associated Press з посиланням на заступника голови Ради провінції Абдулу Маджида Ахонзада, таліби захопили контроль над стратегічним районом в провінції Гельманд. Цей афганський чиновник каже, що Канашин «потрапив до рук талібів». За його словами, захоплення талібами району, який межує з Пакистаном, означає, що бойовики «контролюють 60% Гельманду».

В руках талібів нині перебувають значні території кількох провінцій.

29 липня спеціальний генеральний інспектор США з реконструкції Афганістану у своїй доповіді заявив, що уряд у Кабулі в період із січня до травня 2016 року втратив контроль над майже п’ятьма відсотками території Афганістану. Це сталося попри рішення міжнародної коаліції під проводом США відтермінувати виведення військових підрозділів, які залишаються в країні.

XS
SM
MD
LG