Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: бойовики застосовували артилерію по позиціях військових у Авдіївці та Пісках


У штабі АТО заявляють, що за минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі підтримувані Росією бойовики застосовували артилерію і міномети по позиціях українських військових у Авдіївці та Пісках Донецької області.

«З мінометів, кулеметів та гранатометів різних систем, стрілецької зброї обстрілювали населені пункти в районі Горлівки та Адіївки. Поблизу Нижнього Лозового окупанти застосували броньовані машини піхоти. У Світлодарську та Майорську працював ворожий снайпер», – повідомляє прес-центр штабу.

За цими даними, на маріупольському напрямку обстріли були у Водяному, Мар’їнці та Красногорівці.

У штабі зазначають, що у Широкині, Гранітному та Талаківці сепаратисти вели вогонь по українських опорних пунктах із мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї, а у Красногорівці вони застосували озброєння БМП.

За даними українських військових, вчора на Луганщині бойовики біля Новоалександрівки та Кримського застосували БМП, 122-міліметрову артилерію, міномети калібру 120 та 82 міліметрів, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в нічному обстрілі із важкої артилерії Куйбишевського району Донецька.
В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 16 разів обстріляли їхні позиції, зокрема у районі селища Калинівка, Логвінове і Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG