Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: 169 цивільних в оточених районах Алеппо скористалися «гуманітарним коридором»


Алеппо, 28 липня 2016 року
Алеппо, 28 липня 2016 року

Сирійські державні ЗМІ повідомляють, що в цілому 169 цивільних, переважно жінки, яким більше 40 років, залишили оточені східні райони Алеппо 30 липня через «гуманітарний коридор», який, за словами Москви і Дамаска, створили для евакуації людей з утримуваних опозицією частин міста.

Проте опозиційні сили в Алеппо відкинули повідомлення як пропаганду, при цьому дехто каже, що щонайменше три з чотирьох запланованих пунктів пропуску в утримуваних повстанцями районах не були відкриті 30 липня.

Сирійські державні ЗМІ повідомили, що деякі озброєні бійці опозиції також пройшли через коридори і здалися сирійським урядовим військам, щоб погодитися, як заявляє Дамаск, на амністію. Відеоматеріали державних ЗМІ не показують людей в пропускних пунктах, що унеможливлює перевірку їхніх заяв.

Фактична облога сирійськими урядовими військами та їхніми союзниками частини міста Алеппо, де перебуває 250–300 тисяч людей, триває вже майже два тижні, з 17 липня. Цю частину контролює переважно коаліція сил супротивників режиму Асада різного спрямування – і загонів поміркованої опозиції, підтриманих Заходом і арабським світом, і бойовиків ісламістських угруповань, пов’язаних із мережею «Аль-Каїда» і визнаних значною частиною світу терористичними.

XS
SM
MD
LG