Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі четверо військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден військовослужбовець не загинув, четверо поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку підтримувані Росією сепаратисти порушували режим тиші на північ від Бахмутської траси і поблизу Попасної.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку бойові дії тривають на світлодарській дузі, на північних околицях Горлівки, біля Донецького аеропорту.

«Авдіївська промзона залишається й надалі районом найбільшої бойової активності противника. На неї припадає третина усіх порушень тиші з боку ворога на Донецькому напрямку. У промзоні бойовики вдень обстрілюють наших військових з мінометів та гранатометів, а ввечері розпочинають артилерійські обстріли, що тривають до пізньої ночі», – сказав він.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку найбільша активність бойовиків фіксувалася у Мар’їнці, де сепаратисти, зокрема, використовували міномети.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в нічному обстрілі населених пунктів Зайцеве, Ясинувата, Спартак, Старомихайлівка, Пікуз (колишнє Комінтернове), Саханка, околиць Донецького аеропорту і Куйбишевського району Донецька.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 16 разів обстріляли їхні позиції, зокрема у районі селища Калинівка, Логвінове і Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG