Доступність посилання

ТОП новини

Депутату Макарівської райради, причетному до ДТП, повідомили про підозру – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокурор Києва Роман Говда в неділю вручив депутату Макарівської райради (Київської області) Матвію Євсеєнку, причетному до ДТП на київській Кільцевій дорозі у ніч на 29 липня, підозру в порушенні ним правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки.

«Враховуючи особливий статус затриманого, повідомлення про підозру зазначеній особі здійснив прокурор міста Києва. Зараз підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Підготовлено клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», – повідомляє прес-служба прокуратури Києва на своїй сторінці в Facebook.

В Києві в ніч на 29 липня сталася ДТП за участю депутата Макарівської райради, в результаті якої постраждали двоє людей. За даними прокуратури, 27-річний депутат, перебуваючи у нетверезому стані за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser, намагався втекти від поліції, виїхав на зустрічну смугу та спричинив зіткнення з автомобілем «Волга». Експертиза підтвердила 1,85 проміле алкоголю в крові депутата райради, заявляють у прокуратурі.

Правоохоронці за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки).

Матвій Євсеєнко є членом партії ВО «Батьківщина». У свою чергу, в прес-службі політичної сили повідомили, що Матвій Євсеєнко виключений із партії і з фракції ВО «Батьківщина» в Макарівській райраді. Крім того, у «Батьківщині» заявили, що ухвалили рішення про надання посильної матеріальної допомоги людям, які постраждали внаслідок ДТП з участю Євсеєнка.

XS
SM
MD
LG