Доступність посилання

ТОП новини

Рада, що координувала протести у Вірменії, саморозпустилася


Акція на підтримку групи «Сасна црер» у Єревані, 30 липня
Акція на підтримку групи «Сасна црер» у Єревані, 30 липня

У Вірменії про припинення своєї діяльності заявила Координаційна антикризова рада. Про це повідомив у соціальних мережах один із її членів Альберт Багдасарян. За його словами, розпуск ради зумовлений тим, що більшість її членів або заарештовані, або затримані, або просто не в змозі далі брати участь у роботі цього органу.

Багдасарян, однак, закликав прихильників групи «Сасна црер» і далі її підтримувати.

Координаційну антикризову раду створили після захоплення групою «Сасна црер» будівлі поліції у Єревані 17 липня.

Члени збройної групи вимагають звільнити з-під варти керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого понад місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна.

«Сасна црер» і досі утримує територію полку патрульно-постової служби поліції в Єревані.

У ніч на 27 липня на території полку, оточеного поліцією, відбулася перестрілка між членами групи і поліцейськими. Тоді отримали поранення двоє членів групи «Сасна црер» – Павло Манукян і його син Арам. Поранених доставили в медцентр, де їм була надана медична допомога.

Батькові й синові Манукянам висунули обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу Вірменії – «вчинене організованою групою захоплення будівель, пов’язані з загрозою їх знищення або пошкодження, вчинені з метою спонукання держави, організації або громадянина вчинити будь-яку дію» і «незаконне придбання, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, боєприпасів».

31 липня поліція повідомила, що їй здалися ще двоє членів групи «Сасна црер», причетні до захоплення території полку ППС.

XS
SM
MD
LG