Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявили про загибель усіх п’яти людей у збитому в Сирії вертольоті


На місці збиття російського вертольота в Сирії, 1 серпня 2016 року
На місці збиття російського вертольота в Сирії, 1 серпня 2016 року

Речник президента Росії Дмитро Песков заявив, що, за даними Міністерства оборони Росії, всі п’ять людей на борту збитого в Сирії російського вертольота загинули.

За його словами, вони «загинули героїчно, бо намагалися відвести машину вбік, щоб мінімалізувати жертви на землі».

У соцмережах публікують фото й відео, з яких видно, що вертоліт упав у пустельній місцевості. Це підтвердив із місця події кореспондент арабського телеканалу «Аль-Джазіра» Азам Абу аль-Хусам. За його словами, він також бачив тіла чотирьох загиблих.

Раніше в понеділок Міністерство оборони Росії підтвердило, що в Сирії, у провінції Ідліб, був збитий російський військово-транспортний вертоліт Мі-8. Як заявили у прес-службі міністерства, в ньому були троє членів екіпажу і два офіцери російського Центру примирення.

За офіційною версією Москви, вертоліт збили обстрілом із землі, коли він повертався на російську авіабазу Хмеймім «після доставки гуманітарної допомоги до міста Алеппо».

У соцмережах публікують повідомлення, що вертоліт був збитий біля міста Саракеб у провінції Ідліб, фотографії й відео кількох скривавлених чи обгорілих тіл, російського паспорта, російських водійських посвідчень чоловіка й жінки, російського страхового свідоцтва, а також православної іконки. Також публікують фото ракетних установок, що були на збитому вертольоті з «гуманітарною допомогою».

Місцевість, де, за повідомленнями, був збитий вертоліт, контролюють супротивники влади президента Сирії Башара аль-Асада з лав і поміркованої опозиції, і ісламістів, пов’язаних із «Аль-Каїдою».

Це вже принаймні четвертий знищений у Сирії російський бойовий вертоліт.

Це також найбільша разова втрата російських військових за час їхньої участі у громадянській війні в Сирії на боці влади країни.

Крім того, в Сирії загинули близько десяти російських військових, не пов’язаних із бойовою авіацією. Практично в усіх випадках вони, за офіційними заявами Москви, загинули, беручи участь у «гуманітарних операціях». Результати розслідувань, які вели активісти за відкритими джерелами, давали знати, що загиблі брали участь у бойових діях на боці військ влади Асада, союзником якої є Москва.

XS
SM
MD
LG