Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: 2,63 мільярда гривень складає очікувана економія на тендерах завдяки ProZorro


Очікувана економія в системі електронних закупівель ProZorro станом на 1 серпня складає 2,63 мільярда гривень. Така інформація міститься на офіційному порталі аналітики Business Intelligence Prozorro, передає #Точно, проект Радіо Свобода.

Станом на початок серпня в системі ProZorro зареєстровано понад сім тисяч організаторів торгів, які оголосили 147 тисяч тендерів на суму 58,9 мільярда гривень.

ProZorro – це система електронних майданчиків, на яких відбуваються електронні державні закупівлі, де перемагає найдешевша пропозиція.

У лютому цього року президент України Петро Порошенко підписав новий закон про публічні закупівлі, який передбачає введення електронної системи закупівель ProZorro щодо всіх державних закупівель для товарів і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 мільйона гривень (для замовників, які здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг – дорівнює або перевищує мільйон гривень і для робіт – дорівнює або перевищує 5 мільйонів гривень).

З 1 квітня цього року на ProZorro перейшли центральні органи виконавчої влади та підприємства-монополісти. Вже з 1 серпня на ProZorro мають перейти всі інші замовники тендерів: органи виконавчої влади в регіонах, органи місцевого самоврядування, комунальні підприємства.

Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів у виступі на Форумі з проблематики цифрової економіки повідомив, що із запровадженням програми ProZorro Україна зробила перші кроки у напрямку оцифрування та автоматизації окремих процесів. За його словами, це дозволить боротися з корупцією, а також переводити застарілі бюрократичні процедури у сучасну цифрову форму.

XS
SM
MD
LG